архива

СРЕЌНИ БОЖИЌНИ ПРАЗНИЦИ

Почитувани во името на раководството на Македонскиот полициски синдикат и во мое лично име, на сите членови на Македонскиот полициски синдикат од православна вероисповед им ги честитам Божиќните празници. Празниците претставуваат одличен момент да размислуваме едни на други, особено оваа година кога светот се соочува со пандемијата Ковид-19, да се посветиме на зајакнувањето на разбирањето, […]

ПОЖРТВУВАНОСТ НА ДЕЛО

Денес 31.12.2020 година во Штип Претседателот на МПС Д-р Марјан Кицев и Началникот на СВР Штип Марјан Коцев, придружувани од Генералниот секретар Киро Трајковски,потпретседателот Зоран Кузмановски, Командирот на ЕБПС Штип Гоце Велинов и в.д Претседателот на ОО Штип Сандра Јованова го посетија колегата Марио Ангелов во неговиот дом. Имено Колегата Марио Ангелов како вработен во […]

2020…година која ќе сакаме да ја заборавиме поради COVID-19 и проблемите кои ги создаде пандемијата..

Но затоа ќе ја запаметиме по многубројните успешни проекти..по меѓусебната сплотеност,хуманоста и желбата да се застане гордо пред предизвикот.. Со силна желба ќе продолжиме и во Новата 2021 година спремни за сите предизвици што не очекуваат.. Среќни Новогодишни               и Божиќни празници Со почит, МАКЕДОНСКИ ПОЛИЦИСКИ СИНДИКАТ

ПРОДОЛЖУВААТ АКТИВНОСТИТЕ СО ЕДУКАТИВНИОТ ПРОЕКТ НА МАКЕДОНСКИОТ ПОЛИЦИСКИ СИНДИКАТ И МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ

Денес во Касарната во Ѓорче Петров во Единицата за интервентна полиција со членовите на МПС од Советот на МПС Скопје ОО/1 ЕИП псе реализираше уште една фаза од  едукативниот проект на Македонскиот полициски синдикат ј Министерството за внатрешни работи на тема „Унапредување на основните начела на Законот за кривична постапка и примена на полициските овластувања”, […]

ПРОМОЦИЈА НА ПЕТ ПЛОВНИ ОБЈЕКТИ ЗА МАКЕДОНСКАТА ПОЛИЦИЈА

Денес 24.12.2020 година на покана од Министерот за внатрешни работи г-дин Оливер Спасовски, претседателот на Македонскиот полициски синдикат Д-р Марјан Кицев и генералниот секретар Киро Трајковски во Охрид присуствуваа на промоцијата на пет пловни објекти набавени за езерската полиција при РЦ за ГР Запад. Почитувани како единствен репрезентативен синдикат во Министерството цврсто Ве уверуваме дека […]

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА МАКЕДОНСКИОТ ПОЛИЦИСКИ СИНДИКАТ ВО ПОСЕТА НА ДЕЛ ОД  СОВЕТОТ НА МПС “ЈУГ”

Денес 23.12.2020 година  претседателот Д-р Марјан Кицев,придружуван од потпретседателот Зоран Крстев беше во работна посета на дел од Советот на МПС РЦ ЈУГ Синдикални подружници Меџитлија и Старавина Посетата има за цел да преку дирекни работни средби членовите на МПС,највисокото раководство на Македонскиот полициски синдикат изворно да ги чуе,  ставовите, мислењата, предлозите  и сугестиите на […]

ПРОДОЛЖУВААТ АКТИВНОСТИТЕ НА СОВЕТОТ НА МПС КОЧАНИ ‼️

Почитувани денес во Кочани од страна на претседателот на Совет на МПС  Кочани, Кристина Јованова со цел обезбедување на подобри услови за работа на членовите на Македонскиот полициски синдикат во Основната организација на МПС “Кочани ” на  Претседателот на ОО Кочани Виктор Стименов му беше предаден еден фрижидер набавен од средствата за тековно функционирање на […]

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ И ГЕНЕРАЛНИОТ СЕКРЕТАР ВО ПОСЕТА НА СОВЕТОТ НА МПС ГОСТИВАР

Денес 18.12.2020 година  претседателот на Македонскиот полициски синдикат Д-р Марјан Кицев и генералниот секретар Киро Трајковски беа  во работна посета на Советот на МПС Гостивар. За време на посетата е одржан работен состанок со раководството на СВР Гостивар на кој присуствува команирите на сите ПС кои гравитираат на подрачјето кое го покрива СВР Гостивар и […]

РАБОТНА ПОСЕТА НА УПРАВАТА ЗА ФИНАНСИСКА ПОЛИЦИЈА

Денес,18.12.2020 година делегација на Македонскиот полициски синдикат предводена од Претседателот Д-рМарјан Кицев и Генералниот секретар Киро придружувани од потпретседателот Горан Ристевски оствари работна средба со Директорот на Управата за финансиска полиција Арафат Муареми. На средбата од страна на Директорот на Управата, Арафат Муареми,беше потенцирана важноста од добрата соработка со Македонскиот полициски синдикат како единствен репрезентативен […]

ДЕЛЕГАЦИЈА НА МАКЕДОНСКИОТ ПОЛИЦИСКИ СИНДИКАТ ВО ПОСЕТА НА ДЕЛ ОД ОСНОВНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ПРИ СОВЕТОТ НА МПС “СТРУМИЦА”

Денес 13.12.2020 делегација на Македонскиот полициски синдикат предводена под претседателот на Д-р Марјан Кицев, беа работна посета на ОО на МПС Гевгелија при Совет на МПС Струмица и Синдикалните подружници Дојран и ГН Богородица. При посетата со цел подобрување на работните услови на вработените и членовите на МПС од Синдикална подружница Дојран од средствата за […]