архива

🇲🇰ЧЕСТИТ 8-МИ СЕПТЕМВРИ ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА🇲🇰

Претседателот на Македонскиот полициски синдикат Д-р Марјан Кицев на сите свои членови и воопшто на сите вработени во Министерството за внатрешни работи на Република Северна Македонија, Агенцијата за разузнавање,Агенцијата за Национална безбедност и Управата за финансиска полиција им го честита ” 8-ми Септември” Денот на независноста на Република Северна Македонија🇲🇰🇲🇰🇲🇰 Почитувани, денешниот празник со кој […]

ЧЕСТИТКИ ПО ПОВОД ИЗБОРОТ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА МАКЕДОНСКИОТ ПОЛИЦИСКИ СИНДИКАТ Е ЗА ПОТПРЕСЕДАТЕЛ НА СОВЕТОТ НА ССМ ЗА ЈАВЕН СЕКТОР

Почитувани, на ден 04.09.2020 година,  Советот на Сојузот на синдикатите на Македонија на својата прва  седница, за Потпретседател на Советот на ССМ за јавен сектор  го избра Претседателот на Македонскиот полициски синдикат Д-р Марјан Кицев. Како Македонски полициски синдикат кој со своите 8000 членови е еден од најбројните синидикати во Сојузот на синдикатите на Македонија  […]

Македонскиот полициски синдикат како единствен репрезентативен синдикат во Министерството за внатрешни работи, Агенцијата за Разузнавање, Агенцијата за Национална безбедност и Управата за финансиска полиција со обраќање до своето членство и до јавноста !!

Почитувани, денес во просториите на СВР Куманово, на барање на Македонскиот полициски синдикат е одржана вонредна работна средба со раководството на СВР Куманово на која  присустуваа Началникот на Одделот за полиција Игор Митевски и Началникот на Крим полицијата Слободан Алексовски од една страна  и Претседателот на МПС  Д-р марјан Кицев, Генералниот секретар Киро Трајковски, Потпреседателот […]

ПОТПИШАН КОЛЕКТИВЕН ДОГОВОР ЗА ВРАБОТЕНИТЕ ВО АГЕНЦИЈАТА ЗА НАЦИОНАЛНА БЕЗБЕДНОСТ

Денес во Скопје на денот од годишнината од формирањето на Агенцијата за национална безбедност на РСМ , Претседателот на Македонскиот полициски синдикат синдикат(МПС),Д-р Марјан Кицев и Директорот на Агенцијата за национална безбедност(АНБ) Д-р Виктор Димовски го потпишаа Колективниот договор за вработените во АНБ. Почитувани, потпишувањето овој Колективен договор претставува чин на унапредување на работничките права, […]

ОСТВАРЕНА СРЕДБА СО ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА И МИНИСТЕРОТ ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ

Денес во Скопје  на  маргините од прославата која се одржа по повод една година од формирањето на Агенцијата за национална безбедност и церемонија на потпишување на КД на АНБ делегацијата на Македонскиот полициски синдикат синдикат(МПС) во состав Д-р Марјан Кицев Претседател на МПС,Киро Трајковски Генерален секретар, Борче Грујоски и Горанчо Јовановски Потпретседатели, оствари кратки работни […]

⛰🇲🇰ЗНАМЕТО НА МАКЕДОНСКИОТ ПОЛИЦИСКИ СИНДИКАТ РАЗВЕАНО НА ПЛЕТВАР⛰🇲🇰

Почитувани,денес екипа спортски ентузијасти членови на Секцијата на млади на Македонскиот полициски синдикат учестваа на настанот Pletvar Outdoor Festival 2020 кој ќе се одржува од 28 до 30 август 2020 во околината на околината на Прилеп Екипата на Македонскиот полициски синдикат во состав Момчило Ристовски,Величковиќ Андреј и Милена Милевска учествуваа во ридско планинската трка на […]

ЧЕСТИТКИ ДО ВЕРНИЦИТЕ ОД ПРАВОСЛАВНА ВЕРОИСПОВЕД ПО ПОВОД ПРАЗНИКОТ “УСПЕНИЕ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА”

Претседателот на Македонскиот полициски синдикат Д-р Марјан Кицев на сите членови на МПС и воопшто на сите вработени во Министерството за внатрешни работи на Република Македонија,Агенцијата за Национална безбедност,Агенцијата за разузнавање и Управата за финансиска полиција од православна вероисповед им го честита големиот христијански празник, “Успение на Пресвета Богородица”. Почитувани, празнувањето на големите верски празници,на […]

Дебарските полицајци даруваа крв и ја потврдија својата хуманост

Во организација на Македонскиот полициски синдикат, а во соработка со Општинската организација на Црвен крст и Институтот за трансфузиологија,на ден 24.08.2020 во Дебар беше организирана крводарителска акција. И овој пат, како и при секоја ваква активност, дебарските полициски службеници уште еднаш ја потврдија нивната хуманост. – Задоволство ми е што сум тука во Дебар на […]

🗣ССМ,ОСТАНУВА ДА БИДЕ ГЛАСОТ НА РАБОТНИЦИТЕ, НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОДЛУЧУВА ЗА НАС БЕЗ НАС‼️✊

Со гордост денес, ССМ е најзначаен дел од синдикалната историја, како најстар, единствен репрезентативен синдикат и во јавниот и во приватниот сектор и еден од главните  социјални партнери во Република Северна Македонија ‼️ Преку своите активности ССМ денес   продолжува  да биде  силно синдикално движење како во државата така и во европски рамки‼️ Ние од 👮‍♂️Македонскиот […]

ЧЕСТИТКА ПО ПОВОД ДЕНОТ НА АРМИЈАТА

  Претседателот на Македонскиот полициски синдикат Д-р Марјан Кицев денеска по повод 18-ти Август, Денот на Армијата на Република Северна Македонија, ” со честитка до припадниците на Армијата на Република Северна Македонија. Почитувани припадници на Армијата на Република Северна Македонија, Во свое лично име, во името на  сите членови на Македонскиот полициски синдикат, Ви го […]